Kort information om

Typer av anläggningar

Olika typer av anläggningar

Det finns fontäner av olika typer. Här foljer exempel på varianterna. Det kan vara en utgångspunkt för vidare diskussion.

Arkitektonisk eller skulpturell fontän

architectural-fountain-lit-at-night 


Arkitektoniska fontäner är de vanligaste: fantastiska vatten- och ljusfunktioner som kan ses i många stads- och byplatser. Deras närvaro tar vattnets rytm och glöd till symboliska punkter som rotunder, offentliga torg och cirkus eller gallerior, bland andra bakgrunder. När en arkitektonisk fontän har inbyggda skulpturella detaljer är den känd som skulptural fontän.

Inomhus- eller bostadsfontän

decorative-indoor-fountain 

Inomhusfontäner är speciellt utformade för inomhusutrymmen. De är också kända som bostadsfontäner eftersom de vanligtvis är en del av urbana komplexa projekt och byggnader, till och med vissa hem. De kan vara av många slag: skulpturella fontäner, vattenfall ... Inomhus fontäner har specifika element som låter oss njuta av närvaron av vatten inomhus, på ett kontrollerat sätt och med en mycket dekorativ touch.

Flytande fontän

floating-fountains_saferain 

Som namnet antyder är flytande fontäner vattenfunktioner som inte har ett jordat ankare. Deras ursprungliga och dynamiska design gör dem till mycket attraktiva fontäner. De flytande systemen är utrustade med fästkablar som jordar enheterna till botten så att de förblir perfekt kontrollerade samtidigt som de behåller sin fantastiska mobila design. Deras teknik är enkel och effektiv, vilket gör flytande fontäner till mycket intressanta funktioner för landskapsarkitektur och stadsdesign.

Waterfall

water-wall 

Som huvudämnen i många samtida utrymmen är vattenfall ganska eleganta vatten fontäner som sticker ut i nuvarande dekoration. Denna typ av fontäner kan delas in i två typer, vattengardiner och vattenväggar - deras estetik skapar mycket speciella mönster i en väldefinierad och igenkännlig stil. Vattenfall är tysta och vackra så att de enkelt kan integreras i minimalistiska trädgårdar och elegant interiör.

Digitala vattengardiner

digital-water-curtains 

Bland banbrytande fontäner erbjuder digitala vattengardiner imponerande möjligheter som är svåra att föreställa sig för flera år sedan. De monterar programvarustyrda vattenstrålar som skapar vattenskärmar och visar olika mönster och meddelanden. Deras senaste generationens digitala digitala fontäner i dynamiska och estetiska föremål, perfekta för att bli en del av de mest innovativa utrymmena under 2000-talet.

Dry deck

 

dry-fountain-lighted-night

"Dry deck" består av ett antal vattenstrålar som dyker upp på marknivå. Dessa fontäner brukar vara inaktiva under vissa tidsperioder så att besökare kan gå bredvid strålarna. Om de innehåller enheter som låter människor styra vattenstrålarna är de kända som interaktiva fontäner. Torra fontäner är lekfulla vattenfunktioner utformade för utomhusutrymmen.

Dansande fontäner

dancing-fountains-lighted 
 

Tekniskt sett är dansande fontäner de mest komplexa vattenfunktionerna bland alla. Dessa fontäner skapar fantastiska vatten-, ljus- och ljudscenarier där varje element och enhet styrs av programvarusystem. De dekorativa möjligheterna med dansande fontäner är oändliga - deras mångsidighet gör dem till det bästa valet för alla platser där storslagenhet är ett måste. 

Texten är inspirerad från följande länk Types of water fountains - Blog of fountain design and water shows (saferain.com) (20121-05-05)

Info om anläggningar